31 maj 2007

Limemarinerad bulgur med kyckling och nötter

Det här receptet går att göra med quorn, men är betydligt godare med kyckling. Rätten går snabbt att laga och är syrlig och smarrig. Tänk på att inte peta er i varken ögon eller näsa efter att ha hackat chilin! Ouch, take heed.

Tillagningstid: 20 minuter
Portioner: 3-4

• 4 dl vatten
• 2 dl bulgur

• 2 kycklingfileér
• 1 paprika
• 1/2 grön chilifrukt
• 1 chalottenlök/½ rödlök
• 2 tomater/vitkål
• 1 dl cashewnötter
• salt och peppar
• 4 msk olivolja
• 2 msk balsamvinäger
• 1 limefrukt/limeessens från 1.5-2 frukter
• 1 nypa färsk timjan/koriander

Börja med att koka upp vattnet. Häll i bulgur och låt sjuda ca 10 minuter. Ta av bulguren från plattan efter 10 minuter men låt det ligga kvar i kastrullen och svälla och suga åt sig allt vatten i cirka 5 minuter till.
Hacka under tiden alla grönsaker och lägg i en skål, finhacka löken. Tänk på att chilifrukten måste hackas väldigt fint för att undvika chiliexplosioner i munnen. Hacka nötterna grovt och häll i. Riv skalet av limen och tillsätt det. Pressa i limesaft, häll i olivolja, balsamvinäger och koriander/timjan.

Strimla samtidigt kycklingen och stek i het panna i olivolja tills de är rejält gyllenbruna och stumma i konsistensen, avsluta med att salta och peppra.

Tillsätt kyckligen och bulgurgrynen samt salt och peppar. Blanda väl. Servera med bröd och/eller sallad.

Inga kommentarer: