09 februari 2007

Marinerad Quorn

Det här är inte ett regelrätt recept, utan snarare ett sätt att tillreda en ingrediens som passar i många rätter, exvis wok, curry, grillade smörgåsar, tacos eller fajitas.

Portioner: 4
Tillagningstid: 10-20 minuter

Alla ingredienser är mer eller mindre valfria, tag de av dem som finns hemma och lägg till några fler som verkar goda, dessa är endast sådant som jag brukar tycka om att ha i.

  • 300g Quornfiléer eller Quornbitar
  • 2msk ketchup eller tomatpuré
  • 1msk senap (gärna dijon)
  • 1msk soja
  • 2msk olja (gärna olivolja)
  • salt (gärna örtsalt)
  • peppar
  • chili (gärna färsk piri piri)
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor
  • basilika (gärna färsk)
  • oregano
  • 1msk honung eller socker
  • 1-2msk vinäger (balsam för mustig smak, äppelcider för friskare smak)
  • 1msk limesaft
  • 1-2tsk currypasta
  • rökig grillsås eller Liquid Smoke

Lägg allt i en panna och stek på ordentligt. För mer och mustigare smak kan man med fördel blanda ihop allt en dag innan och låta det ligga i kylen i en plastpåse innan man steker det.

Quornfiléer brukar jag tycka om att skära i strimlor innan jag steker dem, speciellt när de skall vara i smörgåsar eller texmex.

1 kommentar:

Anna Nio sa...

Nu har jag provat det här, det var meget gott! Jag hade ingen röksås men det blev bra ändå. Ska ha lite mindre ketchup och senap nästa gång dock, så tror jag det blir ännu smarrigare (enligt min smak). :)