30 januari 2008

Grillade grönsaker med eldig grillsås

Lätt och smaskigt recept som inte tar alltför lång tid att tillaga, serveras med fördel till ett gott bröd.

Grönsaker

• Majskolvar
• Squash i skivor
• Paprikor i skivor
• Hela tomater
• Andra grönsaker som är robusta och tål att vara i ugnen
Grillsås
• 2 röda lökar
• 4 pressade/hackade vitlöksklyftor/1 enklyftsvitlök
• ½- 1 grön jalapeño
• 1 brk krossade tomater
• 2 tsk grön currypasta
• 2 tsk flytande honung
• 1 tsk salt (gärna örtsalt)
• 1 grönsaksbuljongtärning
Sätt ugnen på 220 grader.

Skala och riv löken grovt på rivjärn. Kärna ur jalapeñon och finhacka den. Häll upp de krossade tomaterna i en kastrull och tillsätt riven lök, vitlök, jalapeño, currypasta, honung, salt och smula i grönsaksbuljongtärningen. Koka upp och låt småputtra i cirka 10 minuter.

Skiva under tiden grönsakerna grovt - utom majskolvarna som används hela - och lägg dem i en djup ugnsform. Ringla över rikligt med olivolja och strö lite örtsalt på. Låt grilla i cirka 15 minuter, rör om efter halva tiden. Klart!

Inga kommentarer: