17 november 2007

Kryddig äppelpaj med nötter

Äppelpajen som med sin perfekta knaprighet och lugnande kryddor förhindrar krig, ger hemlösa katter hem och botar cancer. Nu är det dags. Klorna på bordet. Här är det; receptet:

• 1 dl grovhackade hasselnötter
• 1/2 dl strösocker
• 1/2 tsk malen muskotnöt
• 1 tsk malen ingefära
• 1 tsk malen kanel
• 1 tsk malen kardemumma
• 1 krm salt
• 1 dl havregryn
• 2 dl vetemjöl
• 1 1/2 dl flytande margarin (alt 100 g fast margarin)
• 4 Granny Smithäpplen (de blir godast)
Blanda ihop alla ingredienser utom äpplen till en deg med en gaffel. Skala, kärna ur och skär äpplena i rätt tunna klyftor och lägg i botten av en form. Smula degen över. Grädda i 225 grader, 20-25 minuter. Låt svalna bara lite. Servera ljummen med tjock yoghurt med vaniljsocker.

På förekommen anledning: Det är helt i sin ordning att spara receptet, baka pajen eller länka hit. Däremot är det inte det minsta snällt att stjäla receptet i sin helhet, ändra namnet och publicera som sitt eget utan att hänvisa varifrån det är hämtat. Skämmes.

14 kommentarer:

Fröken Dallerberg sa...

Låter läskigt att ha yoghurt till :D

Mård sa...

tjock yoghurt med vaniljsocker is the shit. sjukt mycket godare än vaniljvisp, vispgrädde, marzan och allt sådant. go for the jågurt säger jag!

Fröken Dallerberg sa...

Jag ska göra den ikväll! Spänningen är olidlig :D men vad är det för pucko som snott receptet?

Mård sa...

frk: Hur blev den? Hoppas den blev asskickingly god för dig med. Mongot som snott den är jag för trött på för att outa här. Hon får själv ta åt sig.

Fröken Dallerberg sa...

den blev svingod! men jag hade den inne lite för länge så det blev bränt på sina ställen :D

Men så gör jag jämt, jag är skitdålig på att hålla koll på saker i ugnen trots att jag har en sån där bra timer :D

Mård sa...

du får ha ett sånt där handikapplarm som både ringer skithögt och flashar en orange saftblandare så lägenheten ser ut som en crime scene när timern piper. då kanske du kommer ihåg att amen åh jag har ju saker i ugnen! dristade du dig till att prova med yoghurt?

äppelpajlover sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
ate all the pies sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mård sa...

michaela: Det var naturligtvis modern i fråga jag syftade på och mongo var ett illa valt ord i sammanhanget - det ska tillstås - då det ju är ett kromosomalt fel, inte en beteendestörning. Upphovsrätt gäller även på internet som bekant, vilket jag tar för givet att alla vuxna läsare känner till, och om det varit ett barn som själv tagit receptet hade jag givetvis inte brytt mig men så var inte fallet den här gången.
Detta är en matblogg driven av en hel bunt människor, inget privat forum för dig att få outbreaks å någon annans vägnar i, var snäll och respektera det. Kan du inte det kommer dina inlägg att raderas även här.

Anna Nio sa...

Jag känner inte till ursprunget till dilemmat här, men som medförfattare till den här bloggen vill även jag påtala för den upprörda kommentörskan att ordkrig och påhopp inte är välkommet här, har du personliga oförrätter (i motsats till efterätter) som du måste ta upp med frk Mård föreslår jag att du gör det via andra forum än i vår matblogg. Tack.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Matvrak sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Matvrak sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anna Nio sa...

Jag tänker inte beblanda mig i detta, det är något personligt mellan frk matvrak/äppelpajlover och frk Mård.

Det är trevligt med folk som uppskattar våra recept, men frk matvrak har redan vänligen ombetts att sluta ordkriga, så var snäll och respektera att vi inte vill ha den här typen av inlägg i vår matblogg.

För att använda en sliten klyscha så är den här diskussionen avslutad nu.