27 mars 2007

Fiskgryta med äpple och dill

Min nya favorit Crème fraîche med äpple dill och curry får figurera i ännu ett recept. Superenkelt och trots crème fraîchens respektingivande fetthalt känns den här fisken helt vårfrisk med krispiga grönsaker och (om jag hade råd) ett kungligt gott vitt vin.

Portioner: 2
Tillagningstid: 15 min

Ingredienser:
• 1 liten gul lök
• 2 schalottenlökar
• olja
• 1 äpple
• 1 röd spansk peppar
• 2 laxfiléer, alternativt 1 laxfilé och 1 vitfiskfilé
• 1 morot
• broccoli efter behag
• 2-3 vitlöksklyftor
• pressad citron eller äppelcidervinäger efter smak
• salt
• nymald svartpeppar
• ev lite fryst dill
Hacka lökarna och fräs mjuka i lite olja. Stek fiskbitarna så att ytan blir fin, tar bara några minuter. Tärna äpplet och finhacka pepparfrukten, lägg ned i stekpannan as well. I med morot och broccoli (jag tycker om när de är nästan råa, är man lite kinkig på detta med tuggmotstånd kan man lättkoka dem först), vitlök och crème fraîche. Smaksätt med salt, peppar, dill och citron eller vinäger. Servera med ris eller rotfrukter i ugn.

Inga kommentarer: