12 februari 2007

Mårds tonfiskgryta

Det här är mitt värdaste tips på hur man gör burktonfisk god, vilket som ni alla vet inte är enkelt. Missförstå mig rätt nu, tonfisk på burk är inte alls äckligt. Det smakar alltid bara, eh, likadant. Ingredienslistan kan låta lite absurd men jag lovar, den här tonfiskgrytan blir lovely. Varje gång.

Mårds tonfiskgryta
4 port

• lite olja
• 0,5 purjolök (alternativt 1 stor gul lök)
• ca 1 tsk curry (mängd efter behag)
• 2 vitlöksklyftor
• 1 paprika
• 1 äpple (helst grönt, jag skalar aldrig äpplen i mat, smaken blir starkare då)
• majs efter behag
• 2 burkar tonfisk (akta delfinerna)
• 1 burk crème fraîche el dyl med valfri fetthalt
• 0,5-1 dl sweet chilli sauce
• 0,5 dl hackad saltgurka
• salt, peppar, ev gurkmeja för snitsigare färg
Hetta upp oljan i lämplig gryta/traktörpanna. Fräs curryn i oljan (bränn den ej). Hacka lök, paprika och äpple och fräs lätt tillsammans med majsen och de pressade vitlöksklyftorna. Rätten ska gå fort att göra och grönsakerna ska vara lite krispiga. Häll i övriga ingredienser. Låt puttra ihop snabbt. Krydda efter smak. Servera till ris, quinoa, bulgur eller kokt matvete.

Inga kommentarer: