09 februari 2007

Dhal - Indisk linsgryta

Portioner: 4
Tillagningstid: 20-30 minuter

• 1 ½ msk olja
• 3-4 pressade/hackade vitlöksklyftor
• 2 tsk gurkmeja
• 2 tsk torkad koriander
• 1 tsk chilipulver
• 1 tsk spiskummin
• 2 finhackade gula lökar
• 200 g röda linser
• 7 dl vatten
• 1 grönsaksbuljongtärning
• 1 msk tomatpuré
• råsocker
• salt
• peppar
Hetta upp oljan och fräs vitlök och kryddor någon minut. Hacka och tillsätt löken, fräs alltsammans en stund till. Smula ned buljongtärningen och tillsätt linser och vatten. Sjud tills linserna fallit sönder helt (cirka 10-12 minuter). Rör sedan ner tomatpurén, och smaka av med råsocker, salt och peppar. Servera till råris, jasminris, cous cous, bulgur eller matvete.

Koriander, bra för matsmältningen och gott i maten.

2 kommentarer:

Yvonne sa...

Hej, hej!
Min dhal-gryta är strax klar :)
Första gången jag gör grytan - doftar gott i hela lägenheten.
Mmmm ...
Jag använde det här receptet:
http://www.receptfavoriter.se/recept/dhal-indisk-linsgryta-gryta-med-linser.html

Ska testa ditt nästa gång.

Ha en härlig helg!
/ Yvonne

Anna Nio sa...

Trevligt. :) Hoppas du gillar även det här receptet, om du väljer att prova det nån gång. :)