Dhal - Indisk linsgryta
Portioner: 4
Tillagningstid: 20-30 minuter
• 1 ½ msk oljaHetta upp oljan och fräs vitlök och kryddor någon minut. Hacka och tillsätt löken, fräs alltsammans en stund till. Smula ned buljongtärningen och tillsätt linser och vatten. Sjud tills linserna fallit sönder helt (cirka 10-12 minuter). Rör sedan ner tomatpurén, och smaka av med råsocker, salt och peppar. Servera till råris, jasminris, cous cous, bulgur eller matvete.
• 3-4 pressade/hackade vitlöksklyftor
• 2 tsk gurkmeja
• 2 tsk torkad koriander
• 1 tsk chilipulver
• 1 tsk spiskummin
• 2 finhackade gula lökar
• 200 g röda linser
• 7 dl vatten
• 1 grönsaksbuljongtärning
• 1 msk tomatpuré
• råsocker
• salt
• peppar
2 kommentarer:
Hej, hej!
Min dhal-gryta är strax klar :)
Första gången jag gör grytan - doftar gott i hela lägenheten.
Mmmm ...
Jag använde det här receptet:
http://www.receptfavoriter.se/recept/dhal-indisk-linsgryta-gryta-med-linser.html
Ska testa ditt nästa gång.
Ha en härlig helg!
/ Yvonne
Trevligt. :) Hoppas du gillar även det här receptet, om du väljer att prova det nån gång. :)
Skicka en kommentar