13 februari 2007

Smarrig kyckling/quorngryta

En kalassmarrig kycklinggryta som går lika bra att göra med quorn (och är till och med enklare då). Vill man inte använda fisksås kan man nog prova med salt istället. Fisksås luktar illa som fan, men är väldigt gott att ha i maten, I promise. Dessutom är det mycket bättre för kroppen än rent salt.

Tillagningstid: 15-20 minuter.
Portioner: 4.

• 1 zucchini
• 1 morot
• 1 purjolök
• 1 paprika
• 2 tsk röd currypasta
• 1 burk kokosmjölk
• 2 msk grönsaksfond
• 2 msk fisksås
• 2 kycklingfiléer/1 påse tinade quornbitar
• Olja att steka i
Eventuellt:
• 2 dl vatten
• gräslök
Quorn: Skär zucchinin och morot i bitar, finhacka purjolök. Kärna ur och hacka paprikan. Hetta upp wokpannan och fräs grönsakerna lätt. Rör i currypastan, kokosmjölken samt fonden. Sjud ca 5 minuter. Tillsätt sedan fisksås och de delade quornbitarna, eventuellt vatten om det ser torrt ut. Låt allt bli varmt, sen är det klart. Garnera med gräslök om du vill. Servera valfritt till, couscous, ris eller bulgur.

Kyckling: Skär kycklingen i bitar och stek dem gyllenbruna, ställ dem åt sidan och följ sedan instruktionerna för quornreceptet.

Inga kommentarer: