Lasagne
En helt vanlig lasagne som jag bara modifierat lite!
Ingredienser:
• BroccoliKöttfärssås:
• Spenat
• Squash
• Lasagneplattor, gärna fullkorn
• Riven ost
• 500g köttfärsOstsås:
• ½ röd chili (eller mer om man vill)
• 1 gul lök
• 1 paprika
• 1 burk krossad tomat
• vitlök
• kryddor (valfria)
• ketchup
• MatlagningsgräddeGör så här:
• Riven ost
• Dansk fetaost (brukar finnas i tetra, är mjukare i konsistensen än vanlig feta.. och godare!)
• Maizena-redning
• Eventuellt mjölk för att dryga ut
Gör köttfärssås och ostsås som vanligt. Smula ner fetan i ostsåsen. Ta ganska mycket!
Lägg broccoli, spenat och squash i botten på en form, häll på ostsås och köttfärsås. Varva sedan med ostsås/köttfärssås/lasagneplattor som vanligt. Smula i lite mer feta mellan varven och avsluta med riven ost. Ställ i ugnen i ca 30 minuter, tid och ugnsvärme beror på vilka plattor du använder, men runt 200 grader brukar det vara. Servera med sallad!
1 kommentar:
Angående dansk feta så är det oftast bäst att akta sig för apetinas!
Skicka en kommentar