13 februari 2007

Lasagne



En helt vanlig lasagne som jag bara modifierat lite!

Ingredienser:

• Broccoli
• Spenat
• Squash
• Lasagneplattor, gärna fullkorn
• Riven ost
Köttfärssås:
• 500g köttfärs
• ½ röd chili (eller mer om man vill)
• 1 gul lök
• 1 paprika
• 1 burk krossad tomat
• vitlök
• kryddor (valfria)
• ketchup
Ostsås:
• Matlagningsgrädde
• Riven ost
• Dansk fetaost (brukar finnas i tetra, är mjukare i konsistensen än vanlig feta.. och godare!)
• Maizena-redning
• Eventuellt mjölk för att dryga ut
Gör så här:

Gör köttfärssås och ostsås som vanligt. Smula ner fetan i ostsåsen. Ta ganska mycket!
Lägg broccoli, spenat och squash i botten på en form, häll på ostsås och köttfärsås. Varva sedan med ostsås/köttfärssås/lasagneplattor som vanligt. Smula i lite mer feta mellan varven och avsluta med riven ost. Ställ i ugnen i ca 30 minuter, tid och ugnsvärme beror på vilka plattor du använder, men runt 200 grader brukar det vara. Servera med sallad!

Jag tror det är ganska viktigt att det är rätt sorts feta, det är nämligen den som är hela hemligheten egentligen till varför det blir så gott. Den jag använder finns i tetra och har en röd kossa på paketet. Jag tror det viktigaste är att den är dansk!

1 kommentar:

Anonym sa...

Angående dansk feta så är det oftast bäst att akta sig för apetinas!