Crêpes med kryddgrönt
Väldigt goda crêpes som går att göra helt mjölkfria. Misstänker dock att en hel del smak tyvärr går förlorad då, eftersom varken tofun eller havregrädden har någon direkt smak. Själv har jag bara provat den mjölkfria varianten och är nöjd med den. Det smakar tillräckligt gott av örterna och pannkakorna ändå!
Portioner: 4
Tillagningstid: 30 min
Crêpes:
• 1 dl grahamsmjölFyllning:
• 1 1/2 dl vetemjöl
• 1/2 tsk salt
• 6 dl mjölk/sojamjölk
• 3 ägg
• margarin eller smör att steka i
• 1 dl hackad persiljaTillagning, crêpes:
• 1 dl hackad dill
• 1 dl hackad gräslök
• 250 g keso/hackad neutral tofu
• 1 1/2 dl gräddfil/Oatly Imat
• 1 msk tomatpuré
• 1-2 msk riven pepparrot
• örtsalt
Blanda mjöl och salt i en hög skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
Stek dem i smöret. Tänk på att crêpsen är godast om de är riktigt tunna, så ta inte för mycket smet per pannkaka.
Tillagning, fyllning:
Hacka kryddörterna och blanda med resten av ingredienserna. Använder du tofu istället för keso: hacka lite mer än 2/3 av tofun (Kung Markattas säljs i 300 gramsförpackningar) till små bitar och blanda ihop alla ingredienser som vanligt. Fördela 3-4 msk fyllning på varje pannkaka och rulla ihop dem.
2 kommentarer:
Hej Anna, dina crêpes låter galet goda. Grahamsmjöl gör verkligen pannkakorna loads mycket smakrikare, imho. Jag undrar vad du byter ut äggen mot om man vill göra crêpesarna (eh, pluralis bestämd form?) veganska?
Hur som helst ska jag prova dem snart. Återkommer med recension!
Haha, du har helt rätt, äggen tänkte jag inte alls på, undskuld! Jag är så van vid mjölkfritt att jag associerade det till veganskt. :D
Men goda är de, hoppas du gillar dem. :)
Skicka en kommentar