06 mars 2007

Afrikansk kikärtsgryta

En snabb, billig och väldigt god rätt. Styrkan kan enkelt varieras beroende på kryddmängden.

Portioner: 3-4
Tillagningstid: 15 min

• 300 g/5 dl kokta kikärtor
• 50 g cashewnötter
• 2 burkar hela tomater
• 3 msk jordnötssmör
• 2 dl grönsaksbuljong
• 1 gul lök
• Curry
• Oregano
• Chilipeppar
• Salt (gärna ört-)
• Svartpeppar (gärna nymalen)
• Socker (gärna rårörs-)
Hacka och stek löken i botten på en wokpanna/kastrull. Häll av lite av tomatsaften innan du häller i tomaterna, och även kikärtorna, i woken.

Koka upp med buljongen och jordnötssmöret, smaka av med kryddorna. Låt koka ca. 10 minuter, tillsätt nötterna när en minut återstår.

Klart, supersimpelt och kalasgott. Servera med cous cous eller bulgur.

Inga kommentarer: