Frasiga grahamsbullar med solrosfrön
Det här är mitt absoluta favoritbröd just nu, otroligt gott. Observera att det är väldigt viktigt att frysa in allt man inte äter upp direkt när brödet svalnat, det blir annars torrt MYCKET fort! Men lyckligtvis är det mycket smidigt och enkelt att kunna ta fram så många frallor man vill ur frysen, tinar på 1-2 minuter på full effekt i micron. Jag äter dem bara med smör som smälter lite lagom när de är lite varma, men de är goda även med pålägg.
Portioner: -
Tillagningstid: 2 h.
• 50 g jästVill man kan man även tillsätta något annat, som russin eller hackade nötter till exempel. Själv gillar jag dem som de är så mycket att jag inte provat någon annan variant.
• 7 1/2 dl ljummet vatten
• Knappt 1 msk salt (gärna örtsalt)
• 1-2 msk honung (gärna flytande)
• 1-2 msk rapsolja (går bra utan, men blir bättre med)
• 2 dl grahamsmjöl
• Ca 15-16 dl vetemjöl + gott om mjöl till att knåda
• 1 dl solrosfrön
Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
Jäs på bakplåtspapper på plåt under bakduk i 30 min. Går även utan bakplåtspapper men då tenderar de att fastna ganska ordentligt. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min, 225 grader. Låt svalna på galler och frys in så snart de svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar